Blog van Zonder Vleugels informatie marketing

Zoek geen klanten, laat ze naar u toe komen

Patrick van der Meer, infopreneur en eigenaar van Zonder Vleugels, schrijft op dit blog regelmatig over klanten werven, Internet marketing, zoekmachine optimalisatie, conversie, en aanverwante zaken.

11 mei 2012

Online geld verdienen – de echte tips

Filed under: ondernemen — Tags: — patrick @ 10:39

Het Internet staat boordevol tips om snel online geld te verdienen. En veel mensen stinken er in en verdoen hun tijd en geld aan deze tips. Wat is het dan leuk en verhelderend als er iemand opstaat die een compleet ander setje tips laat zien, tips die daadwerkelijk hout snijden.

En die persoon is niet de eerste de beste. Seth Godin is een Top-marketeer met vele best-sellers op zijn naam. Ik ben zo vrij geweest om zijn tips te vertalen. De originele tips vind je op de site van Godin.

 1. De eerste tip is om te stoppen met Googlen naar dingen als “online geld verdienen”. Niet omdat je dat niet zou willen, maar omdat je met de tips die je zal vinden vooral online geld verliest. Het is als het vragen aan een casino eigenaar hoe je geld moet verdienen in Las Vegas.
 2. Betaal niemand voor eenvoudige en bewezen instructies om online geld te verdienen. Betaal vooral niet voor instructies om handleidingen of e-books te schrijven en verkopen over hoe je online geld moet verdienen.
 3. Verdien je geld Langzaam
 4. Richt je op een schaars goed: aandacht. Als je probeert om een manier te vinden om goedkope aandacht om te vormen naar geld, dan zul je falen. De aandacht die je wil is niet goedkoop, dat is moeilijk om te verkrijgen via SEO en het schaalt niet. Ga in plaats daarvan op zoek naar hoe je dure aandacht kan krijgen.
 5. In aanvulling op aandacht, richt je op vertrouwen. Vertrouwen is nog schaarser dan aandacht
 6. Maak je niet teveel zorgen over het “online” deel. Bedenk vooral hoe je waarde kan bieden. Het online gedeelte volgt dan vanzelf.
 7. Zeg je baan niet op. Werk in de avond en in het weekend, en leer daarin kleine fouten te maken.
 8. Werk aan een publieke reputatie. Een goede, en zorg dat je die echt verdient en dat je er controle over houdt.
 9. Specialiseer. Geen niche is te klein als het de jouwe is.
 10. Verbind het niet verbondene.
 11. Leid.
 12. Bouw aan een online nalatenschap die dagelijks toeneemt in waarde.
 13. Verdien geld offline. Als je hebt uitgevonden hoe je persoonlijk waarde kan toevoegen, dan is het veel eenvoudiger om dat ook online te doen. Het Internet is niet magisch, maar vooral efficiënt.
 14. Word de beste in de wereld voor iets waar mensen waarde aan hechten. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar veel meer waard dan je je kan indenken.
 15. Ga om met mensen die niet snel geld willen verdienen, en leer van hen.
 16. Faal. Faal vaak en faal goedkoop. Dit is het beste cadeau dat het Internet heeft gegeven aan mensen die een bedrijf willen starten.
 17. Verdien geld in het klein, en schaal dan op.
 18. Jaag niet op de hype van gisteren.
 19. Denk groot, handel met bedoelingen, en laat je niet uit het veld slaan door persoonlijkheden. Als het je niet verder helpt, verspil er dan ook geen tijd meer aan.
 20. Leer. Continu. Leer codes, leer overtuigend schrijven, leer nieuwe technologieën, leer hoe je het beste uit je team haalt, leer om ongebruikte bronnen te vinden, en leer op patronen te ontdekken.
 21. Dit is geen éénrichtingsverkeer. Hoe meer je geeft aan je omgeving, hoe groter jouw deel wordt.

Het is een hele lijst. Ik zou zeggen: pik eruit wat voor jou van belang is.

Geen reacties

Nog geen reacties

RSS feed voor reacties op dit bericht.

Helaas, het reactieformulier is op dit moment gesloten.